Турция посече Чехия за 2 мин

Бомба рани петима фенове в Истанбул

Каква невероятна футболна драма! Турция обърна Чехия с 3:2 и се добра до 1/4-финалите, където ще играе с Хърватия. 15 мин преди края момчетата на Фатих Терим губеха 0:2 след голове на Колер и Плашил. Точно когато чехите решиха, че са си свършили работата, комшиите нанесоха своя кинжален удар. Арда намали резултата, а за две минути Нихат нанесе своя двоен удар, който закопа противника и прати Турция в делириум. Виновен за първия му гол бе вратарят Чех, който изпусна топката след центриране. При втория Нихат препарира вратаря с мощна тупалка. В края Волкан удари Колер без топка и бе изгонен. На вратата застана Тунджай, но за щастие на комшиите не му се наложи да се намесва.
Преди мача избухна бомба и рани петима фенове в кафене в предградие на Истанбул, съобщи "Си Ен Ен Тюрк". Запалянковците, дошли да гледат двубоя с Чехия, се отървали без сериозни травми и получили първа помощ на място. Според тв канала, инцидентът не е свързан с футбола.
Швейцария пък се раздели по най-достойния начин с европейското. Домакините биха резервите на Португалия с 2:0 в мач без значение. И двата гола за "кръстоносците" наниза Хакан Якин. Това бе първа победа за Швейцария на еврофинали.

Inform,16.06.08