Португалия спечели с 2:0 срещу Турция

Португалия спечели с 2:0 срещу Турция

Мейрелеш бележи втория гол за Португалия

Фотограф: Reuters

Националният отбор на Португалия започна с победа участието си на европейското първенство по футбол. Иберийците спечелиха първата си среща с 2:0, като надиграха убедително състава на Турция. Попаденията за тима на Луиш Фелипе Сколари отбелязаха Пепе (61') и Мейрелеш (91+1').

Фотогалерия

Сребърните медалисти от Евро 2004 започнаха силно срещата. В 16-ата минута Пепе вкара, но голът му беше отменен заради засада. В средата на полувремето португалците удариха греда, след като от пряк-свободен удар Кристиано Роналдо стреля опасно, но Волкан отби топката. Отборът на Сколари имаше и други добри възможности да открие резултата, но не се възползва от тях.

В началото на втората част при нарушение срещу Симао съдията Фандел отсъди авантаж и топката попадна в Нуно Гомеш. Капитанът стреля, но гредата отново спаси турците. В 61-ата минута защитникът Пепе изненада бранителите на съперника, като се включи в една атака. След двойно подаване с Гомеш той вкара за 1:0. Малко след това Португалия беше близо до втори гол. След центриране на Роналдо Гомеш стреля с глава, но и този път топката се удари в гредата на Волкан.

В последните 20 минути Турците опитаха да изравнят като създадоха две добри положения, но Нихат и Тунджай изпуснаха да вкарат. В продължението триходова комбинация между Роналдо, Мотиньо и Мейрелеш завърши с гол на последния.

Така Португалия спечели с 2:0 и поведе в група А. В другия двубой домакинът Швейцария отстъпи с 0:1 от Чехия.

Португалия - Турция 2:0

1:0 Пепе (61')
2:0 Мейрелеш (90+1')

ПОРТУГАЛИЯ: Рикардо, Босингва, Пепе, Карвальо, Ферейра, Петит, Мутиньо, Роналдо, Деко (90 Мейра), Симао (82 Мейрелеш), Гомеш (68 Нани)
Селекционер: Луис Фелипе Сколари

ТУРЦИЯ: Волкан, Алтънтоп (75 Сентюрк), Четин, Зан (56 Емре Ашък), Балта, Казим, Емре Бельозоолу, Аурелио, Мевлют Ердинч (46 Саръолу), Тунджай, Нихат
Селекционер: Фатих Терим

Жълти картони: Казим (Т), Зан (Т), Саръолу (Т)
Съдия: Херберт Фандел (Германия)
Стадион: "Стад дьо Женев", Женева

Inform,07.06.08