Позлатиха турците

Image
Фатих Терим се опасява от Модрич
Футболистите на Турция получиха огромен стимул преди днешния четвъртфинален сблъсък с Хърватска. Банковите сметки на играчите набъбнаха с по 160 хиляди евро, като парите са договорени още преди началото на форума с шефовете на местната федерация и са за преодоляване на груповата фаза.

За двубоя с адриатическата страна селекционерът на южните ни съседи Фатих Терим няма да може да разчита на вратаря Волкан и натурализирания бразилски халф Мехмет Аурелио, които са наказани. Под въпрос за срещата на “Ернст Хапел” във Виена е лидерът Емре, лекуващ травма.
“За да се справим с хърватите, трябва да опазим Лука Модрич по някакъв начин. Иначе шансовете ни се увеличават, ако насочим атаките си през левия им бек Даниел Пранич, който е доста нестабилен”, коментира Терим.
За първи път от началото на форума Хамит Алтънтоп ще бъде използван по дясното крило. До този момент халфът на Байерн действаше в защитата заради проблеми с контузени. На трибуните днес ще бъде братът му близнак Халил, който отпадна от състава на комшиите в последния момент. “През 2002-ра, когато станахме трети в света, с Халил гледахме по телевизията историческия триумф. Сега аз участвам в тази приказка и е страхотно”, заяви Хамит.

Inform,20.06.08