Турция не е дотук, твърди Алтънтоп

Хамит Алтънтоп е един от най-опитните футболисти в националния отбор на Турция, който е сред изненадите на първенството. С упорит труд и голяма доза късмет южните ни съседи се класираха за 1/2-финалите, а техен съперник в сряда ще бъде Германия. В този мач халфът ще бъде един от основните козове на селекционера Фатих Терим, тъй като отдавна играе в Бундеслигата. Пред "Билд ам Зонтаг" Алтънтоп говори за досегашното представяне на тима и очакванията до края на европейското.
- Стигнахте до 1/2-финалите през иглени уши - с гол в последните секунди и дузпи. Как бихте обяснили това чудо?
- Не бих казал, че е чудо. Всичко това е плод на нашата усърдна работа в последните две години и философията на треньора ни. Винаги се борим до последния съдийски сигнал.
- За трети път Турция хваща последния влак и се спасява. Щастие ли е това?
- Щастието е част от футбола. Нашата сила е, че сме много емоционални.
- Какво е настроението от стореното до този момент?
- Неописуемо е. Мисля, че всеки, който види какво направихме в последните три мача, ще разбере, че сме добър отбор. Все още не сме ошлайфани, но вървим по правилния път. Ако продължим така и вярваме в себе си, може да се случи още нещо.
- Фатих Терим ви използва в по-предни позиции. Видя се, че сте един от най-добрите в отбора.
- Всеки, който ме познава, е наясно, че обичам да играя в по-офанзивен план.
- Предстои ви сблъсък с Германия. Имате ли шансове?
- Най-важното е да продължим да си вярваме. Мисля, че можем да изненадаме противника. Не трябва да се стряскаме от името на Германия.

Inform,23.06.08