Чех рони сълзи след провала

Аллах ни помогна да победим, признава Терим

Вратарят Петер Чех направил огромна локва от сълзи пред шкафчето си в съблекалнята, след загубата с 2:3 срещу Турция, съобщиха чешките медии. Звездата на Челси допусна голяма грешка при изравнителния гол на южните ни съседи, когато изпусна топката и Нихат вкара на празна врата. "Моята грешка реши мача и сега трябва да се прибираме вкъщи", ридаеше Чех. "Много съжалявам. Понякога такива неща се случват във футбола. Мислех, че топката идва точно в ръцете ми, но в последния момент тя се оказа прекалено назад и не успях да я задържа. Падна точно в краката на Нихат и той вкара", добави вратарят.
Турският селекционер Фатих Терим призна, че 7-8 от играчите му едва се държали на крака по време на мача. "Те не бяха в кондиция за такъв двубой. На почивката им казах, че няма какво да губим и се обърнах към Аллах с думите: "Сега ли ще ме изоставиш?", разкри той.

Група А, крайно класиране
1. Португалия 2 0 1 5-3 6
2. Турция 2 0 1 5-5 6
3. Чехия 1 0 2 4-6 3
4. Швейцария 1 0 2 3-3 3

Турци и чехи се млатеха

като луди по баровете в Цюрих след мача онази вечер. В сбиванията участваха общо над 100 запалянковци, а полицията използва палки и гумени куршуми за усмиряването им. По думите на собственик на един от баровете, където избухнал бой, щетите му възлизат на близо 5 хиляди евро. Сериозно пострадали няма, а арестуваните фенове ще бъдат съдени по бързата процедура.

“Хюриет” иска прошка от Императора

Един от най-големите вестници в турция "Хюриет" помоли селекционера Фатих Терим за прошка след историческото 3:2 над Чехия. "Бяхме се настроили да пишем колко трагичен треньор имаме. Сега обаче му дължим голямо извинение", пише пратеникът на медията от първа страница. "Светът е в краката ни! Днес всички говорят само за Турция", тръби "Сабах". "Арда е бизнесмен №1 в страната, след като с два гола ни докара над 10 млн. евро", добавя "Милиет".
Милиони излязоха да празнуват класирането на 1/4-финалите. Купони до зори имаше в Истанбул, Анкара, Бурса и Измир. Край Босфора феновете заформиха шествие с коли, дълго 5 км.